Galette. Vet ikke helt hva det heter på norsk men det er en annen måte å lage pai på og jeg synest det er helt genialt. Du lager deigen på samme måte som når du lager pai, du kan fylle den med det du synest er godt, her har jeg brukt vaniljekrem og blåbær serverte når den enda var rykende varm, nam.
Galette Med Blåbær Og Vaniljekrem
2015-11-01 00:09:59
Ingredients
- 200 g hvetemel
- 100 g smør
- 2 ss sukker
- 1/4 ts salt
- 2 ss kaldt vann
Fyll
- blåbær
- vaniljekrem
- bruntsukker
Instructions
- Ha hvetemel, sukker og salt i en bolle, ha i smør og smuldre sammen, tilsett vann og bland sammen til en fast deig.
- Pakk deigen i plast og ha i kjøleskapet i ca 1 time.
- Del deigen inn i passende emner. Kjevl deigen ut i en stor sirkel, ha vaniljekrem og blåbær i midten av deigen og brett kantene inn.
- Pensle kantene med litt sammenvispet egg og strø over brunt sukker.
g o o d m i x . n o http://www.goodmix.no/

Kjevl ut deigen i en stor sirkel, den trenger ikke være perfekt. Ha fyllet i midten av deigen og brett inn kantene så det blir tett og fyllet holder seg inni galetten når den blir stekt.
Pensle kantene med litt sammenvispet egg og strø over litt brunt sukker.
Legg inn en kommentar