Jeg er hekta på calzone, den er perfekt å fryse ned og ha med på jobb som lunsj. Innholdet kan varieres i det uendelige, her har jeg laget den med kjøttdeig og klassisk tomatsaus med oregano. Deigen blir utrolig fin og smidig om man bruker et ekstra fint hvetemel som tipo mel 0.
Calzone deig
2016-03-14 21:40:35
Serves 4
Ingredients
- 700 g hvetemel, ekstrafint tipo 0
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts sukker
- 3,5-4 dl lunket vann
- 1/2 pk tørrgjær
- 4 ss olivenolje
- egg til pensling
Instructions
- Bland alt det tørre, tilsett olje og lunket vann, elt godt sammen.
- Tilsett litt mer vann om deigen blir for tørr.
- Dekk til deigen og la den hvile i 30 minutter.
- Del deigen inn i 4 emner, kjevl hver deig ut til runde former ca 1/2 cm tykk.
- Legg ønsket fyll på den ene siden av deigen, fold deigen over til den er formet som en halvmåne og brett kanten inn slik den blir helt tett.
- Pensl toppen med sammenpisket egg.
- Stek i en forvarmet ovn på 220C grader i ca 20-25 minutter.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Legg inn en kommentar