Dumplings
Om du ikke har smakt dumplings må du prøve det! Jeg synest de er morsom å lage og ikke så vanskelig heller. Den tynne deigen som fyllet er pakket inn i er ganske enkelts å lage selv men tar litt tid. Her har jeg tatt den enkleste utveien å kjøpt ferdige fra en asiatisk butikk, jeg har brukt en type som heter Wonton pastry.
Jeg har prøvd å vise steg for steg hvordan lage dumplings. Er du usikker hvordan de lages og tilberedes anbefaler jeg å finne litt inspirasjon fra YouTube, mange bra tips å finne der, hva er det ikke YouTube kan hjelpe deg med? 🙂
- 400 g svinekjøttdeig
- 100 g kål eller kinakål
- 2 ts revet ingefær
- 2 stk vårløk
- 1 rød chili
- 1 fedd hvitløk
- neve frisk koriander
- 1 ts salt
- 1 ss soyasaus
- 1 ts hvit eddik, 5%
- 1 ts sesamolje
- 1 ss maizenna
- Wonton ark
- litt olje til steking
- Finhakk alle grønnsaker eller kjør alt i en foodprossesor.
- Tilsett kjøtt og resten av ingrediensene og bland godt.
- Fyll hvert ark med 1 ts kjøttfyll, bruk litt vann i kantene for å lime deigen sammen slik at de blir helt tett.
- Ha litt olje i en stekepanne eller panne som du har lokk til, varm opp til middels varme. Legg dumplingsene i pannen, pass på at de ikke ligger tett sammen siden de fort klistrer seg sammen. Stek de til de er lett gylne, tilsett så 1 dl vann og legg på lokk. Damp de 4-6 minutter, sjekk underveis at pannen ikke kokes tørr, tilsett litt mer vann om du ser det blir litt lite.
- Når de er ferdig, server de med et lett dryss med ristede sesamfrø og litt vårløk.
Saus til å dumplings
2 ss soyasaus
1 ts limesaft
1/2 -1 ts chiliolje
De ble flere dumplings en hva jeg greide å spise, så jeg pakket de som ble til overs inn i aluminiumsfolie og puttet de i fryseren. Kjekt ha noen på lur.
Legg inn en kommentar