SPONSORED
Eltefrie rundstykker
Oppskriften er fra Olivers & Co i Ålesund, de er har de beste olivenoljene og den beste kompetansen innen sitt felt. Jeg er så heldig å få lage noen oppskrifter til O&CO Ålesund, gleder med til samarbeidet videre!
- 3,5 dl vann
- 1/2 pk tørrgjær
- 1/2 ts urtesalt for pasta og salat O&CO
- 1 ts provence urtemix O&CO
- 1/2 ss mørk sirup eller brunt sukker
- 0,5 dl fruktig olivenolje, Mantinea O&CO
- 100 g sorte oliven, Lucques eller Kalamata
- 350 g hvetemel
- 125 g grov sammalt rug
- 25 g havregryn
- Bland vann og gjær i en stor bolle, la gjæren svelle noen minutter.
- Fjern stein fra oliven, grovhakk.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland godt, dekk til bollen og la den heve i 10-15 timer.
- Ha godt med mel på benken og hell deigen oppå melet. Strø litt mel på deigen slik den ikke blir så klissete.
- Form deigen en avlang pølse, bruk godt med mel. Bruk en kniv for å dele deigen inn i 10 emner.
- Fordel rundstykkene på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Sett stekebrettet inn i en kald ovn, skru ovnen på 215C grader, bruk varmluft.
- Stek i ca 25 minutter.
O&CO produkter
Fra Olivers & Co har jeg brukt:
Mantinea, en mild olivenolje fra Hellas, den er god til bakverk og steking.
Lucques, sort oliven med masse smak.
Urtesalt til pasta og salat, denne er veldig anvendelig, ikke rart dette er bestselger hos O&CO, denne vanedannende.
Provence urtemix, forskjellige urter i en perfekt harmonisk blanding.
Som du sikkert ser er deigen ganske løs, bruk derfor godt med mel under og over deigen.
Form deigen til en lang pølse.
Bruk en kniv for å dele deigen inn i ca 10 emner. Jeg liker at rundstykkene ser litt rustikk ut og gjør ikke noe mer med de etter de er skjært opp, om du vil ha runde fine rundstykker bruk godt med mel på hendene for å forme de rund.
Tommy
Hei! Skal den heve 10-15 TIMER??? Så lenge? Eller 10-15 min?
goodmix
Hei.
Beklager seint svar, ja det er helt riktig deigen skal heve 10-15 timer, det er det som er trikset med eltefri bakst 🙂