Eltefritt focaccia med rosmarin og oliven
2016-10-11 20:07:41
Ingredients
- 8 dl vann
- 2 ts salt
- 1 pk gjær
- 4 ss olivenolje
- 1 ss sukker
- 1 kg hvetemel
- liten neve frisk rosmarin
- 1 kopp kalamata oliven
- Havsalt av god kvalitet
- 4-5 ss olivenolje
Instructions
- Ha vann, salt, gjær, olivenolje og sukker i en stor bolle, la gjæren svelle i noen minutter.
- Tilsett hvetemel og bland godt, deigen skal være ganske løs.
- Dekk til bollen med plast og la deigen heve alt fra 8-12 timer, jo lenger deigen får heve jo bedre blir focacciaen.
- Dekk en langpanne med bakepapir. Bruk en slikkepott og fordel deigen i formen.
- Fjern stein fra oliven fordel på toppen av deigen. Dryss over havsalt og stikk den ferske rosmarin litt inn i deigen og tilslutt sprinkle over litt olivenolje.
- Stek focaccian i en forvarmet ovn på 210C grader i ca 30 minutter.
Notes
- Denne oppskriften er til en stor langpanne.
g o o d m i x . n o http://www.goodmix.no/
Legg inn en kommentar