Eltefritt julebrød
2016-11-29 21:19:54
Ingredients
- 550 g hvetemel
- 100 g sukker
- 1 ts salt
- 1/2 ts kardemomme
- 1/2 pk tørrgjær
- 100 g rosiner
- 4,5 dl melk
- 50 g smør, smeltet
Instructions
- Ha alt det tørr i en stor bakebolle.
- Smelt smør og tilsett sammen med melk i de tørre ingrediensene, bland godt.
- Dekk til bollen og la deigen heve 10-15 timer.
- Ha godt med mel på et bakepapir og ha deigen oppå melet, kna inn litt mel slik deigen blir litt faster. Etterhev i 1.5 time.
- Varm opp stekovnen til 250C grader, sett inn en jerngryte med lokk, la gryten stå i ovnen en halv time.
- Ta ut gryten og hel deigen ved hjelp av bakepapiret i den varme gryten, sett på lokket.
- Stek brødet i 20 minutter på 250C grader. Ta av lokket og senk temperaturen til 200C grader stek videre i 25-30 minutter.
- Avkjøl på rist.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Legg inn en kommentar