Eltefritt olivenbrød
2016-06-24 18:48:20
Ingredients
- 4 dl vann
- 1/2 pk tørrgjær
- 500 g hvetemel
- 75 g kalamata oliven, uten stein
- 1,5 ts salt
- 1 ss sukker
Instructions
- Fjern steinen fra oliven og grovhakk de.
- Ha vann og gjær i en bolle og la gjær svelle noen minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene og rør til alt har blandet seg, deigen skal være ganske løs.
- Dekk bollen med plast og la den stå til dagen etter, 12-15 timer.
- Dryss godt med mel på et bakepapir og bruke en slikkepott for å få deigen ned på papiret.
- Brett deigen 4-5 ganger slik at den begynner å bli fast og melet blir jevnt fordelt rundt brødet.
- Dekk til deigen, bruk gjerne bakebollen til dette. Etterhev i 2 timer.
- Sett jerngryten med lokk inn i ovnen på 250C grader en halv time før brødet skal stekes.
- Ta ut gryten og hel deigen ned i gryten, stek med lokk i 30 minutter.
- Ta av lokket senk temperaturen til 200C grader og stek videre i 15 minutter.
- La brødet avkjøle på rist.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Legg inn en kommentar