Det nærmer seg høst og da er det godt med en varm og mettende grønnsaksuppe. I denne suppen har jeg brukt røkt svineknoke og har byttet ut potetene med røde linser, enkelt og utrolig godt.
Grønnsakssuppe Med Svineknoke Og Linser
2015-10-31 23:36:24
Serves 6
Ingredients
- Ca 1,2 kg røkt svineknoke
- 1,5 liter vann
- 3 laurbærblad
- 1 ts pepperkorn
- -
- 1 løk
- 1 ss olivenolje
- 300 g gulrot
- 300 g kålrot
- 300 g hodekål
- 1 rødchili, uten frø
- 2 ts provence urtemix
- 2 dl røde linser
- ca 1,5 liter kjøttkraft
- nykvernet pepper
Instructions
- Ha svineknoken i en høy kasserolle og tilsett vann, laurbærblad og pepperkornene. Kok opp og la kjøtte få dampe i vannet under lokk i ca 2,5 time til kjøttet er mørt.
- Rensk grønnsakene og hakk de i terninger, finhakk chilien.
- Surr løken i olivenoljen til den er mør, tilsett grønnskakene og hell over kraften fra svineknoken, sil den gjerne. Gi grønnsakene et oppkok og la de småkoke i ca 10 min på svak varme.
- Rensk og skjær opp kjøttet i terninger, ha det i suppen sammen med provence urtemix og linsene, kok suppen i ca 10 min. til grønnskakene er gjennomkokt. Smak til med nykvernet pepper.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Bruk de grønnskakene du liker best, det er så mange gode rotgrønnsaker som er nydelig i suppe.
Legg inn en kommentar