Det har vært matfestival her i Ålesund denne uken, og jeg har vært på kurs å lært mer om klippfisk. Kurset eller kokketeateret som de kaller det, ble hold i de nydelige lokalene til Klippfiskakademiet som holder til ved Atlanterhavsparken her i Ålesund. Der lærte vi om utvanning og filetering av klippfisk, og mange spennende klippfiskretter ble tilberedt foran sultne tilskuere. Jeg ble iallfall inspirert og siden jeg er hekta på pizza for tiden var det helt naturlig å prøve meg på pizza med klippfisk.
pizza med klippfisk
2016-08-28 21:44:43
Serves 2
Ingredients
- 100-150 g klippfisk, utvannet
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss olivenolje
- 5-6 soltørket tomat
- 40 g kalamata oliven, uten stein
- 1-2 vårløk
- ca 100 g ost
- 3-4 ss crème fraîche
- litt finhakket persille
Instructions
- Skjær klippfisken i skiver, finhakk hvitløk, soltørket tomat og oliven.
- Ha ingrediensene i en bolle og tilsett olivenoljen, vend forsiktig og marinere i ca. en halv time.
- Skjær vårløk i tynne skiver
- Smør crème fraîche utover en pizzabunn og dryss over ost og vårløk, tilsett blandingen med klippfisk.
- Stek i en forvarmet ovn på 250C grader i 10-12 minutter.
- Topp pizzaen med persille før servering.
Notes
- Her har jeg brukt en tynn forstekt pizzabunn som trenger mindre steketid en om du bruker en tykkere bunn.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Legg inn en kommentar