Influensa sesongen er i gang! Jeg har heldigvis sluppet unna enn så lenge, men er det noe som jeg synest hjelper på sår hals og tett nese så er det ingefær. Ingefær har en rekke helsefordeler, den er god for magen og tarmsystemet, kan dempe betennelser, virke oppkvikkende og inneholder mange antioksidanter. Jeg bruker nesten alltid ingefær når jeg lager juice, det gir det lille kicket som skal til for å få en frisk smak på juice laget av grønnsaker.
Kandiserte ingefær
Jeg laget disse som har blitt vel tatt i mot av de som har vært syk rundt meg, de er søt men også sterk på samme tid, perfekt mot sår hals.
Kandisert ingefær
Author:
Du trenger ikke rulle ingefæren i sukker, kreves da litt ekstra tørketid.
Ingredients
- 250 g rensket ingefær
- 5 dl vann
- 200 g sukker
- ekstra sukker til å rulle ingefæren i
Instructions
- Rensk ingefæren og skjær den i tynne skiver, brukte gjerne en mandolin.
- Ha ingefær skivene i en kasserolle med 5 dl vann, kok i 30 minutter.
- Sil av vannet, ta vare på 1 dl av vannet ingefæren har kokt i.
- Kok ingefæren videre med 1 dl vann og sukker til sukkeret begynner å bli seigt og nesten kokt inn.
- Fordel ingefær skivene på en rist og la de tørke litt. Dyp de så i en bolle med sukker slik det blir godt fordelt, gjør dette når de fortsatt er litt klissete da fester sukkeret seg bedre.
- La de kandiserte ingefæren tørke over natten, oppbevares luftet glass.
Legg inn en kommentar