Denne suppen tar kort tid å lage, er perfekt når du vil ha en kjapp middag og lyst på en varm suppe som smaker nydelig. Laksen kan byttes ut med annen fisk og skalldyr, vil ha ha den mer mettede kan du tilsette potet eller andre grønnsaker du synest passer til fisk.
Laksesuppe med purreløk og dill
2016-11-21 22:22:09
Serves 4
Ingredients
- 1 stor purreløk, fine skiver
- 200 g gulrot, terninger
- 1/2 fennikel, finhakket
- 1 ss olivenolje
- 1 liter fiskekraft
- 300 g creme fraiche
- 500 g laksefilet, terninger
- Fersk finhakket dill, ca en halv potte
- 1/4 sitron
- salt og pepper
Instructions
- Kutt opp grønnsaker og laksen etter anvisning.
- Surr grønnsakene i olivenolje til de begynner å bli mør.
- Tilsett fiskekraft og kok i ca 5 minutter.
- Ha i creme fraiche rør godt og kok videre på medium varme noen minutter til.
- Smak til med salt, pepper og sitron, tilsett dill.
- Tilslutt tilsett laksen, senk temperaturen og la fisken trekke 3-5 minutter.
Notes
- Som fiskekraft har jeg brukt to terninger med fiskebuljong til 1 liter vann.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Legg inn en kommentar