Indisk mat
Kylling korma er en mild indisk rett som er rik på smak og har en fyldig saus som er laget av kokosmelk og nøtter. Retten serveres med ris og nanbrød.
Kylling korma
Recipe Type: Middag
Author:
6 porsjoner. Serveres med kokt ris og nanrbød
Ingredients
- Marinade til kyllingen:
- 2 ss olivenolje
- 2 ts garam masala
- 2 ts karri
- 1/2 ts salt
- 600 g kyllingfilet, grove biter
- Sausen:
- 2 ss olivenolje
- 2 gule løk, finhakket
- 4-6 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss ingefær, revet
- 1-2 rød chili, finhakket
- 4 ts karri
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts garam masala
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt pepper
- 1 ts salt
- 1 dl vann
- 250 g cherrytomater, små biter
- 1 dl mandler, finmalt
- 1 boks kokos melk, 400 g
- 2 dl naturell yoghurt
- 1 ts brunt sukker (kan sløyfes)
Instructions
- Bland sammen olivenolje og krydder til marinaden, bland sammen med kylling bitene og mariner i minimum en time.
- Stek løk myk i en stor gryte, tilsett hvitløk, ingefær og chili de siste minuttene.
- Ha i alt krydderet til sausen og tilsett vann, la det små koke noen minutter.
- Tilsett cherrytomat, koksmelk og yoghurt. For å få en ekstra fin konsistens på sausen, kan du bruke en stavmikser for å kjøre kokosmelken og mandlene til en glatt jevn masse. La sausen koke 30 minutter på svak varme.
- Stek kyllingbitene i en panne, ca 2 minutter på hver side. Ha kyllingen i gryten og kok videre i 15 minutter.
- Om du synes sausen er litt tykk kan du tilsette mer vann, smak til med salt og eventuelt litt sukker.
Legg inn en kommentar