Indisk kyllingsuppe
Spicy varmende suppe med innslag av syrlige epler gjør denne perfekt på en kald vinterdag.
Kyllingsuppe med røde linser
Recipe Type: Middag
Author:
4-6 porsjoner. Server med nanbrød eller grissini med nigellafrø.
Ingredients
- 3 store kyllingfileter, små biter
- 1-2 ss olivenolje
- 1 gul løk, i tynne båter
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss revet ingefær
- 1 rød chili, finhakket
- 150 g røde linser
- 8-10 dl kyllingkraft
- 2 dl kokosmelk
- 1 ss mangochutney
- 1 eple
- 2 ts karri
- saften av 1 appelsin
- Fersk koriander
Instructions
- Skjær opp alle ingrediensene etter anvisning.
- Skyll linsene og la de renne av seg i et dørslag.
- Stek kyllingen til den er gylden og nesten gjennomstekt, ta ut av pannen og sett til sides.
- Stek løk til den begynner å bli mør og myk, tilsett hvitløk, ingefær og chili stek 1 minutt til.
- Tilsett linser, kyllingkraft og kokosmelk, kok i 5-8 minutter, ha i kylling, karri og appelsinsaft.
- Kok videre til linsene er ferdig kokt. Smak til om du tenger ekstra salt og eventuelt pepper.
- Finhakk litt koriander og strø over suppen før servering.
Legg inn en kommentar