Saftige kyllingvinger
Det er bare å legge bestikket til side, for kyllingvinger er den ultimate fingermaten. Kyllingvinger passer å servere som snacks, til tapas eller som en rett til en buffet.
Denne marinaden har alt av det jeg liker, friskheten fra sitron, honning som gir et søtt innslag, og hvitløk og dijonsennep som gjør den ekstra smaksrik.
Oppskrift på en stor porsjon kyllingvinger
- 1 kg kyllingvinger
Marinade:
- 1 sitron, saften og skallet
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1,5 ss honning
- 2 ts dijonsennep
- 1 ts flaksalt
- 3 ss olivenolje, litt ekstra til steking
- 1/4 ts pepper
- 1/2 ts chiliflak
- Finhakket timian til topping
- Vask sitronen godt, bruk et zestjern for å ta av skallet. Press ut all saften og ha i en bolle sammen med skallet.
- Tilsett hvitløk, honning, sennep, salt, pepper og chiliflak sammen med sitronsaft, bland godt.
- Fordel marinaden på kyllingvingene og la de marinere i 30-60 minutter.
- Legg kyllingvingene med skinnsiden opp på et stekebrett, ringle over med litt ekstra olivenolje.
- Stek på 200°C i ca. 25 minutter, sett på grillelementet de siste minuttene om du vil ha de ekstra gyldne og crispy.
Legg inn en kommentar