Gode sommerminner
Åh, rabarbra! Blir nesten litt nostalgisk når jeg skrive om det, minner meg om sommer og da jeg var liten og spiste rabarbra som jeg dyppet i kopp med sukker.
I dag har jeg laget litt forskjellig med rabarbra og jeg må bare dele oppskriften på denne kaken som smakte nydelig sammen med vaniljeis.
Rabarbrakake med mandler
Server sammen med krem eller vaniljeis.
Ingredients
- 125 g smør
- 3 dl sukker
- 3 egg
- 2 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 3 dl hvetemel
- 100 g mandler
- 200 g rabarbra
- 2 ss sukker
- kanel
Instructions
- Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
- Pisk inn ett egg om gangen.
- Tilsett bakepulver, bakepulver og mel, bland godt til en smidig blanding.
- Ha deigen i en rund springform, grovhakk mandlene og ha oppå deigen.
- Rensk rabarbra og skjær de slik de er ca. 1/2 cm tykk og 5 cm. lang, bland inn sukker slik det blir jevnt fordelt rundt rabarbraen, ha på toppen av kaken og dryss over litt kanel.
- Stek i en forvarmet ovn på 200C grader i 35-40 minutter til kaken er gjennomstekt.
Legg inn en kommentar