Og jeg som alltid har trodd det var så vanskelig å lage karamellpudding.
Det var smelting av sukker og få den over i formen uten å brenne seg som virket vanskeligst. Men dette prosjektet gikk jo så utrolig bra at jeg har laget fire former med karamellpudding denne helga, dette til glede for familie og venner som fikk en pudding levert på døren.
Smelt sukker i en stekepanne på svak varme. Rør ikke i sukkert før det er smeltet, da blir det klumper i karamellen. Når alt sukker er smeltet kan man øke varmen slik massen får en fin gylden karamellfarge, rør forsiktig i den slik den blir jevnt brun. Ta stekepannen av varmen når karamellen har fått en dyp gylden farge.
Varm formen som puddingen skal være i, jeg varmet min på gassblussen. Hell den varme karamellen over i formen og drei formen slik karamellen fordeles på alle sidene og dekker bunnen. Vær inderlig forsiktig, bruk gode grytekluter så man ikke brenner seg på den varme massen!
- 7 dl h-melk
- 2,5 dl kremfløte
- 5 ss sukker
- 1 vaniljestang
- 5 egg
- 150 g sukker til karamell
- Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
- Ha melk, fløte, sukker og hele vaniljetangen i en kasserolle og kok opp.
- Avkjøl blandingen.
- Pisk forsiktig eggene i en bolle før de forsiktig blandes sammen med resten.
- Sil blandingen når du heller det over i formene.
- Stek puddingene i vannbad i en forvarmet ovn på 125 grader ca 1 1/2 - 2 timer.
- Bruk en langpanne til å sette formene oppi, hell vann etter at langpannen er i ovenen.
- Til to brødformer


Legg inn en kommentar