Denne kaka er og blir en klassiker. Den er neste alltid på kakebordet i bryllup og den lever virkelig opp til navnet sitt Verdens beste, eller Kvæfjordkake som den også blir kalt. Mange bruker romkrem som fyll men jeg liker å bruke vaniljekrem i min.
Verdens Beste
2015-10-31 23:45:11
Ingredients
- 150 g smør
- 120 g sukker
- 150 g hvetemel
- 6 eggeplommer
- 1,5 ts bakepulver
- 5 ss melk
- 6 eggehviter
- 200 g ekstra fint sukker
- 100 g mandler, grovhakket
Vaniljefyll
- 3 dl kremfløte
- 1 pakke vaniljekrem
Instructions
- Smør og sukker piskes hvitt.
- Pisk inn eggeplommene, en av gangen. Tilsett hvetemel, bakepulver og melk bland til en jevn røre.
- Dekk et stekebrett med bakepapir fordel kakerøren jevnt utover hele.
- Pisk eggehvitene til de begynner å bli stiv, tilsett sukker og pisk til den er helt stiv. Fordel over kakedeigen og dryss over hakkede mandler.
- Stek nederst i ovnen ved 170C grader i ca 25 minutter.
- Avkjøl kaken og del den i to like deler. Vend marengsiden ned på et stort kakefat.
- Visp kremfløten helt stiv og vend forsiktig inn vaniljekremen, fordel jevnt over kakebunnen med en slikkepott. Legg den andre kakebunnen forsiktig på toppen.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Bruk alltid en helt ren bolle når du skal piske marengs, vær også nøye på at der ikke er noe eggeplomme i hviten. Bruk ekstra fint sukker for å få en helt jevn og fin konsistens på marengsen.
Legg inn en kommentar