Pai med butterdeig
Aspargesen er på sitt beste nå, og jeg bruker de til frokost, lunsj, middag eller som snacks. Her har jeg laget en pai med butterdeig, siden jeg og mørdeig har et litt anstrengt forhold, jeg får det bare ikke til… Selv om jeg synest en paibunn laget av mørdeig er utrolig godt så er butterdeig er et supert alternativ om man vil lage en pai enkelt og kjapt.
Aspargespai
Mål på paiform 15×35 cm
Ingredients
- 2 plater butterdeig
- 1 bunt asparges
- 2 egg
- 1 dl fløte
- 75 g kremost
- 40 g parmesan, finrevet
- 1/2 sitron, kun skallet
- salt og pepper
Instructions
- Tin 2 plater butterdeig, legg de oppå hverandre.
- Kjevl deigen ut slik den passer paiformen du bruker, bruk mye mel over og under.
- Ha deigen i formen og klem deigen den slik den ligger godt inntil alle kanter slik det ikke er noe luft mellom form og deig. Sett formen i kjøleskapet når du lager fyllet til paien.
- Rensk aspargesen ved å fjerne den nederste delen og bruk en skreller til å fjerne det ytterste laget nederst på stilken.
- Pisk sammen alle ingrediensene til fyllet, smak til med salt og pepper.
- Fordel fyllet oppå butterdeigen og legg aspargesen oppå.
- Stek i en forvarmet ovn på 215C grader i 20-25 minutter til paien er gylden og fin.
Åshild
??