Blomkål
Du trenger ikke koke blomkål for å spise den, den er kjempe god å spise rå. I denne salaten har jeg brukt rå blomkål sammen med en kremet dressing, og med vårløk, mais og reddik er dette en skikkelig frisk sommersalat.
Oppskrift på blomkålsalat
- 1 stor blomkål
- 1 liten grønn paprika, finhakket
- 4 vårløk, tynne skiver
- 5-10 reddiker, tunne skiver
- 1 liten boks mais
- Dressing:
- 1 dl rømme
- 1/2 dl majones
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts Dijonsennep
- 1-2 ss sitronsaft
- 1/2-1 ts honning
- salt og pepper
- Skyll blomkålen godt, fjern bladene og kjernen. Grovhakk blomkålen, jeg liker min ganske finhakket og kjører blomkålen noen runder i en foodprosessor.
- Bland sammen blomkål, paprika, vårløk, reddik og mais.
- Lag dressingen, smak den til med sitronsaft, honning, salt og pepper.
- Vend dressingen inn i grønnsakene, og salaten er klar for servering.
Legg inn en kommentar