Er det noe som er bedre en lukten av nybakte kanelboller eller smaken av ferske hveteboller med smør og brunost? Her er en grunnoppskrift på hveteboller som jeg har brukt i mange år og den funker hver gang. Grunnoppskriften passer også til å lage skolebrød og kanelboller.
Hveteboller
2015-11-03 23:38:16
Ingredients
- 1 kg hvetemel
- 5 dl helmelk
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 50 g gjær (1 pk tørrgjær)
- 1 ts salt
- 1/2 ts kardemomme
- Egg til pensling
Instructions
- Ha hvetemel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en eltebolle.
- Smelt smøret i en kasserolle, ha melken i sammen med det varme smøret.
- Bland melkeblandingen sammen med det tørre og elt til du har en smidig deig, ca 5-10 min.
- Dekk til deigen med litt plastfolie og la den heve i ca en times tid.
- Elt den ferdighvede deigen litt til, tilsett gjerne litt mel om den er litt for bløt i konsistensen. Del deigen i opp i 16 emner og trill de på benken til du har fine runde boller.
- Legg de på ett stekebrett og etterhev i ca 30 min.
- Pens gjerne bollene med samenvispet egg før du steker de på 175 C grader i ca 20 minutter.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/

Legg inn en kommentar