Jeg har laget mitt første eltefrie brød og det blir ikke siste gangen. Det er så enkelt og minimalt med arbeid. Jeg har hentet inspirasjon fra matbloggen matpaabordet.no hun har mange oppskrifter på forskjellige eltefrie brød og tar helt fantastisk fine bilder, verdt å sjekke ut hennes blogg.
Eltefritt valnøttbrød
2016-04-14 10:23:06
Ingredients
- 350 g hvetemel
- 150 g sammalt hvete, fint
- 1,5 ts salt
- 1 ss sukker
- 1/2 pk tørrgjær
- 4 dl vann
- 100 g valnøtter
Instructions
- Ha vann og gjær i en bolle og la gjær svelle noen minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene og rør til alt har blandet seg, deigen skal være ganske løs.
- Dekk bollen med plast og la den stå til dagen etter, 12-15 timer.
- Dryss godt med mel på et bakepapir og bruke en slikkepott for å få deigen ned på papiret.
- Brett deigen 4-5 ganger slik at den begynner å bli fast og melet blir jevnt fordelt rundt brødet.
- Dekk til deigen, bruk gjerne bakebollen til dette. Etterhev i 2 timer.
- Sett jerngryten med lokk inn i ovnen på 250C grader en halv time før brødet skal stekes.
- Ta ut gryten og hel deigen ned i gryten, stek med lokk i 30 minutter.
- Ta av lokket senk temperaturen til 220C grader og stek videre i 15 minutter.
- La brødet avkjøle på rist.
Notes
- Her har jeg brukt en jernpanne med lokk til steking av brødet.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Legg inn en kommentar