Fransk nougat med mandel og pistasjnøtt
2016-01-11 00:00:11
Ingredients
- 200 g skåldede mandler
- 100 g pistasjnøtter
- 700 g sukker
- 125 g lys sirup
- 50 g glukose
- 80 g eggehvite
- 1 ss sitronsaft
- melis
Instructions
- Rist mandler og pistasjnøtter i en stekepanne til de er begynner å bli gylden.
- Pisk eggehviten stiv.
- Ha sukker, sirup, glykose og sitronsaft i en kasserolle og kok opp til alt er smeltet, kok slik at det begynner å bli seige bobler, massen er klar til bruk når den har 121 C grader.
- La maskinen gå mens du forsiktig tilsett sukkerlake i en tynn stråle i de stivpiskede eggehviteten, pisk til det er massen er helt stiv.
- Ved inn nøttene og hel massen i en form som er kledd med bakepapir og med et lett dryss med melis.
- Glatt ut overflaten med en slikkepott og dryss litt mer melis på toppen, dekk til med bakepapir.
- Sett nougaten kjølig til den er helt kald.
- Skjær nougaten opp i ønskede størrelser med en kniv, ha gjerne litt olje på kniven da det blir lettere å skjære.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Legg inn en kommentar