Fennikel
Denne grønnsaken har en smak som kan minne om anis, jeg har for det meste brukt den i forskjellige supper, men jeg må si den var utrolig godt å gratinere med parmesan, perfekt tilbehør til både fisk og kjøtt. De friske skuddene kan også brukes, finhakk de og bruk slik du ville ha brukt dill.
Gratinert fennikel
Recipe Type: Tilbehør
Author:
2 porsjoner
Ingredients
- 1 fennikel
- 5 dl vann
- 2 ss kyllingfond
- 0,5 dl parmesan, finrevet
- peppermiks O&CO
- urtesalt for pasta og salat O&CO
- sjalottløkolje O&CO
Instructions
- Fjern stilken på fennikelen og skjær den i 1 cm tykke skiver.
- Kok opp vann med kyllingfond, legg fennikel i og la de små koke i ca. 15 minutter til de begynner å bli mør.
- Legg skivene med fennikel i en ovnsfast form, ha over 1/2 dl med vannet du kokte de i og sprinkle over litt sjalottløkolje. Avslutt med å drysse over parmesan, litt pepper og urtesalt.
- Stek i en forvarmet ovn på 215C grader i ca 25 minutter til parmesanosten er blitt gylden.
- Server med litt ekstra sjalottløkolje.
Olivers & Co har fått en ny olje med sjalottløk, den har en mild god smak av sjalottløk som passer godt til ovnsstekte grønnsaker og var nydelig til fennikel.
Legg inn en kommentar