Polarbrød
Disse brødene er god til frokost, lunsj og kvelds. Jeg liker å ha noen slike i fryseren, de tiner raskt og med kjapp runde i brødristeren er de like god som når de er nybakt.
Grove polarbrød
Recipe Type: Bakverk
Author:
12 polarbrød. Anbefaler å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Ingredients
- 100 g rugmel, grovt
- 500 g sammalt hvetemel, finmalt
- 350 g hvetemel
- 1/2 pose tørrgjær
- 1-2 ss sukker
- 1 ts salt
- 4,5 dl melk
- 2 dl vann
- 1 dl olivenolje
- ekstra mel til utbaking.
Instructions
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Varm opp melk og vann til ca 37 grader.
- Tilsett vesken litt og litt mens kjøkkenmaskinen går, tilsett så olivenoljen og elt deigen i minst 5 minutter.
- Dekk til bollen og la den heve i en time.
- Ha mel på kjøkkenbenken og kna deigen til den er smidig. Del deigen inn i 12 emner.
- Rull hvert emne til en bolle og bruk et kjevle til å få de flat, de skal være ca 10-12 cm i diameter og ca 0,5 cm tykk.
- Prikk små hull i polarbrødene med gaffel eller noe annet spisst.
- La de etterheve i 15 minutter.
- Stekes i en forvarmet ovn på 225C grader i 9-12 minutter.
Legg inn en kommentar