Dette er en av favoritt middagene mine, saftig kylling med smaken av middelhavet!
Helstekt kylling med urter og sitron
2015-04-10 22:10:36
Ingredients
- 1 kylling ca. 1 kg
- 100 g smør, romtemperert
- 2 ss frisk timian
- 1 ss frisk rosmarin
- 1 ts salt
- 1 sitron
- 1-2 hele hvitløk
- noen kvister rosmarin
- salt og pepper
Instructions
- Finhakk urtene og sammen med romtemprert smør, salt og saften av en halv sitron.
- Skyll kyllingen inni og utenpå, tørk den tørr med kjøkkenpapir.
- Skill forsiktig skinnet fra kyllingbrystene, lag lommer der halvparten av smørblanding fordeles.
- Skjær noen snitt i kyllinglårene.
- Gni resten av smørblandingen over hele kyllingen, spesielt på lårene. Krydre med salt og nykvernet pepper.
- Legg kyllingen i en ildfastform, skvis saften av en halv sitron over og fordel noen kvister med rosmarin i og rundt kyllingen.
- Stuff kyllingen med de halve sitronene.
- Del 2 hele hvitløker i to (på tvers av båtene), legg de i formen.
- Stek kyllingen på 180 C grader ca. 60 minutter, bruk gjerne varmluft.
- Sjekk at den ferdig ved å skjære et lite snitt helt innerst på lårstykket. Saften fra kyllingen skal være helt klar. La den hvile i 15 minutter før den deles opp og serveres.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Legg inn en kommentar