Smørkylling
2015-04-11 00:21:45
Del 1
- 600 g kyllingfilet
- 2 ss tykk yoghurt
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts fersk ingefær, finhakket
- 2 ts maizena
- 1 ts paprikapulver
- 1/2 ts chilipulver
- 1/2 ts garam masala
- 1/2 ts korianderpulver
- 1/2 ts salt
Del 2
- 2 ss Ghee eller klarnet smør
- 1 løk, grovahkket
- 1 rød chili, finhakket
- 2 hvitløks fedd, finhakket
- 1 boks finhakket tomat
- 1 ss tomatpurre
- 1 ss paprikapulver
- 2 ts garam masala
- 1 ss brunt sukker
- 1 dl fløte
Instructions
- Del kyllingfiletene i store biter.
- Bland sammen krydder fra del 1 sammen med yoghurt.
- Vend kyllingbitene i youghurtblandingen, la det marinere minimum 2 time, helst over natten.
- Legg det marinerte kjøttet i en ildfast form.
- Skru opp tempraturen stekovnen på fullt og sett på grillfunksjon. Stek kyllingen gylden, dette gir kjøttet mer smak.
- Stek løk, chili og hvitløk mørt i ghee, bruk en tykkbunnet kjele.
- Tilsett resten av ingrediensene fra del 2, gi et oppkok og la det småkoke ca. 10 minutter på lav tempratur. Smak til om det trengs mer salt, ønsker man det sterkere kan man tilsette chilipulver.
- Ha i kyllingen og kok videre 5 minutter.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Legg inn en kommentar