Dette må være noe av det rareste jeg har laget. Minner meg litt om når jeg hadde kjemi på skolen og vi laget små boblende vulkaner av natron og eddik. Denne karamellen smaker søt og godt men også litt rart, mest morsomt er det å lage den.
Oppskriften er inspirert av Nigella Lawsons hokey pokey karameller.
Så enkelt er det:
100 g fint sukker
75 g lys sirup
1 ts natron
Smelt sukker og sirup i en middels stor kasserolle, ikke rør før alt er smeltet.
Når sukkerblandingen begynner å få en strågul farge er den klar.
Tilsett natron og rør raskt sammen, hel umiddelbart den boblende varme massen på et bakepapir.
Når karamellen er avkjølt, brekk eller skjær den i ønsket store biter.
Karamellen vil fortsette å boble og koke lenge etter den er tatt av varmen så ikke la sukkermassen bli for mørk før du tar den av varmen.
Legg inn en kommentar