Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken.

Matpakkebrød i langpanne

Deigen er ganske løs, noe som gjør det enkelt å presse deigen ut. Strø over litt hvetemel slik deigen ikke fester seg til hendene, press deigen jevnt utover formen.

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Matpakkebrød i langpanne


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: goodmix.no

Description

Brødet er enkelt å lage, også er det perfekt for matpakker. Gode å fryse.


Ingredients

Scale
  • 5 dl melk
  • 50 g smør
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 450 g hvetemel
  • 125 g sammalt hvete, grov eller fin
  • 50 g havregryn
  • 25 g kruskakli

Ekstra hvetemel til utbaking. 

Smør til pensling.


Instructions

  1. Smelt smør i en kasserolle. Ha i melken, varm opp til 38C grader.
  2. Ha melkeblandingen i en bakebolle sammen med gjær. La gjæren svelle i 5-10 minutter.
  3. Tilsett resten av ingrediensene, elt godt. Dekk til og la deigen heve i 30 minutter.
  4. Dekk en langpanne eller stekebrett med bakepapir.
  5. Deigen skal være litt løs. Ha deigen midt på bakepapiret.
  6. Strø litt mel over deigen. Bruk hendene for å presse den jevnt utover.
  7. Del inn i 16 ruter. Prikk rutene med en gaffel. Dekk til formen med et klede. Etterhev i 45 minutter.
  8. Forvarm stekeovnen til 220C grader.
  9. Stek brødet i 15-18 minutter til gylden og gjennomstekt.
  10. Smelt 1-2 ss smør og pensle brødet straks etter det er tatt ut av ovnen.
  11. La brødet kjølne på en kjølerist.

Notes

Du kan sløyfe å pensle brødet med smør, men smøret gjør det mykt og tilfører en god smak. Anbefaler å bruke meierismør.

Matpakkebrød i langpanne

Så enkelt er det! Dette brødet er mykt, smakfullt og passer perfekt i matboksen. Klar til å prøve?

Matpakkebrød i langpanne

fortsatt sulten? her er mer...
Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Risboller

RisbollerRisboller 

Herlige litt klissete risboller. De kaller disse for barnas favoritt, men de også min desidert favoritt! Med å bytte ut noe av delfiafettet med ekte smør tar du risbollene til nye høyder.  (mer…)

Translate »