Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 500 g potet
- 1 aubergine
- 4 ss olivenolje
- salt
- 1 ss olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 400–500 g kjøttdeig
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1,5 ts tørket oregano
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts salt
- 1,5 ss tomatpurre
- 400 g knuste tomater
- 1/2 dl vann
- 50 g smør
- 50 g mel
- 4 dl melk
- 50 g parmesan, finrevet
- 2 egg
- litt muskatnøtt
- salt
Instructions
- Begynn med å forsteke poteter og aubergine, sett stekovnen på 225°C
- Skrell potetene og skjær de i 2-3mm tykke skiver, fordel 2 ss olivenolje på potetskivene og legg de på utover et stekebrett.
- Salt poteten lett før du steker de i cirka 15 minutter til de er blitt lett gylden på farge.
- Skjær opp auberginen i skiver, pensle på olivenolje og salt de før du steker de på samme måte som poteten.
- Lag kjøttsausen: Surr løk i en gryte sammen med litt olivenolje til den er blitt glanset og myk. Tilsett kjøttdeig og stek til den er gjennomstekt.
- Tilsett resten av ingrediensene, gi et oppkok og la den småkoke i cirka 10 minutter.
- Smak til med salt og litt sukker om sausen trenger litt sødme.
- Lag hvit sausen ved å smelte smør, rør inn mel til en jevn masse. Tilsett melk og rør godt, la den småkoke i 5 minutter, sausen skal ha en litt tykk konsistens.
- Riv litt muskatnøtt, tilsett litt salt i sausen. Rør inn parmesan og egg, rør til det er en jevn og fin saus.
- Fordel potetene og auberginen lagvis i en ildfast form, legg kjøttsausen over og avslutt med den hvite sausen.
- Stek videre i ovnen på 180°C i 45 minutter.