Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
moussaka med potet og aubergine

Moussaka med potet og aubergine


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 500 g potet
  • 1 aubergine
  • 4 ss olivenolje
  • salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 400500 g kjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1,5 ts tørket oregano
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • 1,5 ss tomatpurre
  • 400 g knuste tomater
  • 1/2 dl vann
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 4 dl melk
  • 50 g parmesan, finrevet
  • 2 egg
  • litt muskatnøtt
  • salt

Instructions

  1. Begynn med å forsteke poteter og aubergine, sett stekovnen på 225°C 
  2. Skrell potetene og skjær de i 2-3mm tykke skiver, fordel 2 ss olivenolje på potetskivene og legg de på utover et stekebrett.
  3. Salt poteten lett før du steker de i cirka 15 minutter til de er blitt lett gylden på farge.
  4. Skjær opp auberginen i skiver, pensle på olivenolje og salt de før du steker de på samme måte som poteten.
  5. Lag kjøttsausen: Surr løk i en gryte sammen med litt olivenolje til den er blitt glanset og myk. Tilsett kjøttdeig og stek til den er gjennomstekt. 
  6. Tilsett resten av ingrediensene, gi et oppkok og la den småkoke i cirka 10 minutter.
  7. Smak til med salt og litt sukker om sausen trenger litt sødme.
  8. Lag hvit sausen ved å smelte smør, rør inn mel til en jevn masse. Tilsett melk og rør godt, la den småkoke i 5 minutter, sausen skal ha en litt tykk konsistens.
  9. Riv litt muskatnøtt, tilsett litt salt i sausen. Rør inn parmesan og egg, rør til det er en jevn og fin saus.
  10. Fordel potetene og auberginen lagvis i en ildfast form, legg kjøttsausen over og avslutt med den hvite sausen.
  11. Stek videre i ovnen på 180°C i 45 minutter.