Ovnsbakt rosenkål
Fantastisk godt tilbehør og passer perfekt til kalkunen mange lager til nyttårsmiddagen. Det lager seg selv i ovnen, det er kun litt arbeid med å skrelle rosenkålen og skjære av stilken.
Ovnsbakt rosenkål med parmesan
Recipe Type: Tilbehør
Author:
4-6 porsjoner når servert som tilbehør
Ingredients
- 400 g rosenkål
- 3-4 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1/4 sitron, saften
- 4 ss finrevet parmesan
- salt og pepper
- litt ekstra parmesan til topping
Instructions
- Fjern de ytterste bladene på rosenkålen om de er gule, skjær vekk ytterste delen av stilken. Del i to om de er store.
- Rensk hvitløk og skjær de i skiver.
- Ha rosenkålen og hvitløk en ildfast form. Sprinkle over olivenolje, sitronsaft og litt salt, bland sammen slik oljen blir jevnt fordelt.
- Stek i en forvarmet ovn på 215C grader i 10 minutter.
- Ta formen ut av ovnen og strø over parmesan, stek videre i 10-15 minutter.
- Serveres med et dryss finrevet parmesan og litt nykvernet pepper.
Legg inn en kommentar