
Jeg kjøpte noen supersøte små mini auberginer som jeg gratinerte med olivenolje, hvitløk og parmesan. Med syrlig granateple og finhakket vårløk ble dette en enkel rett som passer til både kjøtt og fisk, eller som en forrett.

Gratinert aubergine
- 5-6 små eller 1 stor aubergine
- 2 ss olivenolje
- 1 -2 fedd hvitløk, finhakket
- salt og pepper
- 3 ss revet parmesan
- 1/2 granateple
- 1 vårløk, fine skiver
- olivenolje til servering
- Sett stekeovnen på 200°C.
- Del aubergine i to om de er små, bruker du en stor aubergine, skjær den inn i 2-3 cm brede båter.
- Bland sammen olivenolje og hvitløk. Fordel olivenolje på alle sider på auberginen og legg bitene i en ildfast form eller på et stekebrett.
- Ha et jevnt lag med salt og pepper, sett i stekovnen i 10 minutter. Ta ut og ha revet parmesan over auberginen og stek videre i 10-12 minutter til osten er blitt gylden.
- Fordel granateple og vårløk over auberginen og ringle over noen dråper olivenolje.


Legg inn en kommentar