Purreløk plukket i hagen, de ble brukt til å lage potet- og purresuppe, perfekt nå som høsten virkelig har kommet til Ålesund.
Potet og purresuppe
2016-10-02 14:45:23
Serves 4
Ingredients
- 3 ss olivenolje
- 500 g potet, skrellet
- 2 store purreløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 liter kyllingkraft
- 2,5 dl fløte
- 1-2 ss sitronsaft
- salt
- bladpersille til pynt
Instructions
- Skrell potetene og kutt de i terninger. Vask purreløken godt og kutt de i tynne ringer.
- Stek potetene og purreløken på medium varme i ca 10 minutter.
- Tilsett kyllingkraften og gi et oppkok, senk temperaturen og kok videre på svak varme i ca 30 minutter.
- Tilsett fløten og bruk en stavmikser til å kjøre suppen til den er glatt og jevn.
- Smak til med salt og sitron.
Notes
- Om du ikke har kyllingkraft, bruk 1 liter vann og 3 ss kyllingfond.
- Server med finhakket persilleblader eller ønsket tilbehør, bacon smaker veldig god som topping på denne suppen.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Legg inn en kommentar