Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
gresskarsalat med quinao

Quinoasalat med gresskar og fetaost


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  • 1/2 Butternut gresskar, ca 800 g
  • 1/2 rødløk
  • 1 pk babyspinat, 65 g
  • 100 g fetaost

Dressing:

  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts balsamico, velagret søt type
  • 1/2 ts dijon sennep
  • salt og pepper
 

Instructions

  1. Rensk gresskar og skjær den i 1 cm tykke skiver, del så inn i grove biter, legg utover et stekebrett og ha på litt salt og pepper. Stek i en forvarmet ovn på 200C grader i 25-30 minutter til gresskaret er blitt myk.
  2. Skyll quinoa godt under rennende kaldt vann, ha i en kasserolle sammen med vann og litt salt. Gi et oppkok og senk temperaturen og la det småkoke under lokk i 10 minutter, ta av varmen og la quinoa stå 10 minutter så er den klar.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med litt salt og pepper.
  4. Når quinoa er klar og litt avkjølt kan du blande inn dressingen sammen med rødløk og spinat, vend inn gresskar og avslutt med å smuldre over fetaosten.
  5. Server med noen ekstra dråper balsamico.