Jeg har nettopp oppdaget ramsløk, eller det var vel pappa som oppdaget det da han gravde en grøft på eiendommen sin og fant noen vekster som luktet som hvitløk. Etter nøye granskning i hagebøkenr, fant han ut at dette var noe spiselig, nemlig ramsløk. Han gravde opp ramsløken, flyttet de over til hagen og laget et eget bedd til de. Den milde smaken som minner om hvitløk gjør at ramsløk kan brukes til mye, tror den er god å ha i en wok, sammen med pasta, på pizza, altså jeg klør i fingrene for å teste ut ulike måter å bruke disse fine grønne bladene.
Ramsløkpesto
Første jeg brukte ramsløk til var å lage en pesto, slik lagde jeg den:
20 store ramsløksblader
50 g pinjekjerner, ristet
ca. 1 dl fruktig olivenolje
40 g parmesan, revet
sitronsaft
salt og pepper
Skyll ramsløk og la vannet renne av så de er tørr når du bruker de.
Rist pinjekjernene i en tørr panne til de er litt gyldne.
Riv parmesan og skjær ramsløk i grove biter.
Bruk en stavmikser og kjør ramsløk, pinjekjerne, parmesan og olivenolje til en fin masse.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper
Legg inn en kommentar