Siden jeg nettopp har oppdaget at jeg elsker rødbete og alle andre varianter av bete, laget jeg betechips. Smaker nydelig og er en litt sunnere type chips og fargene på denne rotgrønnskaken gjør meg glad!
Jeg har prøvd ut litt forskjellig måter å lage denne chipsen, og har funnet ut at den beste måten er å steke de i ovnen isteden for å fritere de, du bruker mindre olje og derved blir et sunnere alternativ til chips.
Matbloggen greenbonanza.com en inspirerende blogg har utfordret forskjellige matbloggere til å bruke bete som tema i september, jeg hiver meg på utfordringen og her er et av mine bidrag til å bruke denne fargerike fantastiske råvaren som bete er.
Slik gjør jeg det:
Vask betene godt, skjær av stilken og skrell de om du ønsker men det er ikke nødvendig. Skjær betene i så tynne skiver som du greier, bruk en mandolin eller ostehøvel.
Smør litt olivenolje på bunnen av en ildfast form eller stekebrett, kvernet litt salt og pepper på bunnen og legg betene oppå, kvern litt salt og pepper på toppen av betene.
Stek i ovnen på 160C grader i 20 til 30 minutter, følg med på slutten så de ikke blir for mye stekt.
Legg inn en kommentar