Stekt ris, thai style
2016-04-13 17:32:31
Serves 2
Ingredients
- 2 porsjoner ferdig kokt jasminris
- 2 små kyllingfileter
- 4 ss soyasaus
- 3 ss østerssaus
- 3 ss olje
- 1 løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 egg
- 0,5 dl vann
- 1/2 ts sukker
- 1 vårløk
- pepper
- fersk koriander til topping
Instructions
- Skjær kyllingen i tynne strimler. Bland soyasaus og østerssaus, mariner kyllingen med ca halvparten av blandingen i 15 minutter.
- Finhakk løk, hvitløk og del vårløk i tynne skiver.
- Stek kyllingen i 1 ss olje til den er gjennomstekt, ta ut av pannen.
- Bruk resten av oljen og varme løk og hvitløk til den er mør og blank.
- Tilsett egg i løkblandingen og stek litt før du begynner å røre, stek til egg er gjennomstekt og fint fordelt rundt løken.
- Ha i ris, kylling, vann, sukker og resten av soya og østerssaus, rør godt så alt blander seg, stek videre på medium varme i ca 5 minutter.
- Tilslutt bland inn finhakket vårløk, smak til med pepper, eventuelt mer soyasaus.
- Dryss over litt fersk koriander rett før servering.
Notes
- Ha alle ingrediensene klar før du begynner å lage retten.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Legg inn en kommentar