Ovnsbakt laks
Her er en oppskrift på ovnsbakt laks inspirert av det asiatiske kjøkken. Er du glad i sweet chilisaus må du prøve denne superenkle kombinasjonen av smaker.
Sweet chilimarinert laks
Recipe Type: Middag
Author:
4 porsjoner. Beregn ca. 150-200 g laks pr. porsjon.
Ingredients
- 4 laksestykker
- 1/2 dl sweet chilisaus
- 3 ss soyasaus
- 1 ss finhakket ingefær
- sesamfrø
- Vårløk, fersk koriander og lime til topping.
Instructions
- Finhakk eller riv fersk ingefær og bland sammen med sweet chilisaus og soyasaus.
- Legg laksen i en ildfast form, fordel marinaden på laksen, dekk over og la fisken marinere i ca 30 minutter.
- Dryss over litt sesamfrø og stek i forvarmet ovn i 6-10 minutter på 200C grader.
- Topp laksen med litt vårløk, koriander og litt lime. Serveres med ris.
Steketiden variere veldig siden størrelsen og tykkelsen på fiskestykkene er forskjellig, så her må man prøve seg litt fram. La laksen hvile i to minutter før servering, laksen er best om den har en litt rosa kjerne og ikke er helt gjennomstekt.
Legg inn en kommentar