Etter å ha spist overkokt rosenkål har jeg aldri vært så glad i denne grønnsaken, men etter å kjøpt fersk rosenkål er jeg omvendt! Jeg vet mange skal ha kalkun på nyttårsaften og da står også waldorfsalat på menyen. Jeg har brukt vanlig hodekål i denne salaten men den byttet jeg ut med rosenkål, jeg brukte de aller minste rosenkålen som var i pakken og grovhakket den, og noen brukte jeg som pynt på salaten.
- 3 selleristenger, finhakket
- 2-3 ringer hermetisk ananas, finhakket
- 150 g stenfrie blå druer, delt i to
- 3 epler, i terninger
- 70-100 valnøtter, grovt hakket
- 100 g rosenkål, grovhakket
- 2 dl kremfløte, stivpisket
- 3 ss ananassaft
- 1 1/2 dl majones
- Fjern det ytterste skallet på rosenkålen og grovhakk. Skjær resten av ingrediensene etter anvisning.
- Pisk kremfløten stiv og vend inn majones og ananassaft, smak til med sukker om du vil ha den søtere.
- Bland alt godt sammen og pynt med noen hele valnøtter, rosenkål og druer.
- Sett kjølig til den skal serveres.
Jeg vet mange er ikke liker rå selleri men den er en viktig del av denne salaten, trikset mitt er da å finhakke den så fint som mulig.
Koking av rosenkål:
Skjær vekk rotenden og fjern det ytterste bladene om de er stygge.
Kok de på rist eller i lettsaltet vann i 4-8 minutter til den har tyggemotstand, den skal være litt “al dente”.
Legg inn en kommentar