Hvor nydelige er ikke disse eplerosene? De er ikke vanskelig å lage heller og butikken selger nå nydelige norske epler som er gode å bruke.
For tre å lage 3 epleroser trenger du:
1 plate butterdeig
1 eple
1 ss eplemost, aprikossyltetøy eller som jeg har brukt hjemmelaget rabarbrasyltetøy
kanel
melis
Del eple i to og fjern kjernen. Skjær de i tynne skiver, jeg brukte en mandolin for å få de ekstra tynne.
Ha epleskivene i enn en bolle, hell over kokende vann og litt sitronsaft. Sitronsaften forhindrer at eplene blir brune.
Kjevl ut butterdeigen til dobbel størrelse, del deigen inn i tre strimler. Smør litt syltetøy på og et lett dryss med kanel.
Legg skivene med eplene oppå hverandre med bunnen opp.
Fold butterdeigen over epleremsen og rull den forsiktig sammen slik den blir til en fin eplerose.
Bruk gjerne en muffinsbrett slik de beholder formen. Stek de i en forvarmet ovn på 200C grader i 25-30 minutter.
Server de varme med et lett melisdryss og gjerne med vaniljeis eller krem.
Legg inn en kommentar