Når jeg er litt lat og veldig sulten, liker jeg å lage en gryte som lages i full fart. Eple og karri passer utrolig godt sammen med svinekjøtt, og med noen dadler får denne gryten også innslag av søtt. En enkel hverdagsmiddag som tar under en halvtime å lage.
Gryte med svinekjøtt og karri
4 porsjoner
- 500-600 g svinekjøtt, grove terninger
- 1-2 ss olivenolje
- 1 liten rød løk, finhakket
- 2 dadler, finhakket
- 1 eple, terninger
- 2 ts karripulver
- 1,5 dl fløte
- 0,5 dl vann
- salt
- Stek svinekjøttet til det er gyldent i olivenolje, gjør det i to omganger, ha litt salt på kjøttet.
- Ha alt kjøttet i en gryte, tilsett løken og surr noen minutter sammen med kjøttet.
- Tilsett resten av ingrediensene og gi et oppkok, senk temperaturen og la det små koke i ca 10 minutter.
- Ha litt mer vann eller fløte til ønsket konsistens, smak til om gryten trenger mer salt.
- Server sammen med ris.
Legg inn en kommentar