
Eltefritt rugbrød
Grovt og sunt brød
Om jeg får velge brød, da vil jeg ha det grovt og da er rugbrød en favoritt. Dette brødet har jeg laget med den eltefrie metoden, det er så enkelt, jeg rører sammen deigen om kvelden og steker det morgenen etter. Ingen elting altså, bare godt med tid. Man kan også sette deigen tidlig på morgenen og steke det på kvelden, en eltefrie deig trenger 10-20 timer hevetid.
Rugbrød
Oppskrift til 1 brød
- ½ pk tørrgjær
- 5 dl vann
- 1,5 ts salt
- 2 ss brunt sukker
- 175 g sammalt rug, fint
- 200 g sammalt rug, grovt
- 100 g hvetemel
- 70 g solsikkekjerner
- 20 g linfrø
- Bland sammen vann og gjær i en stor bakebolle, la gjæren svelle noen minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen til alt er godt blandet, deigen skal være litt løs.
- Dekk til bollen med plast og la den heve 10 -20 timer.
- Ha bakepapir i en brødform og ha deigen i formen, siden deigen er litt løs bruke gjerne en slikkepott for å fordele deigen i formen.
- Når brødet er på plass i brødformen, dekk den til og la den heve ca 2 timer.
- Stek brødet i en forvarmet ovn på 220C grader i 40-50 minutter.
- Avkjøl på en rist.
Legg inn en kommentar