Eltefritt grovbrød
Jeg fortsetter å teste ut forskjellige varianter av eltefrie brød, det er så lett å røre sammen en deig om kvelden og like spennende å våkne opp for å steke det tidlig på morgenen. Ingenting slår nybakt brød til frokost eller lunsj og jeg er veldig glad i skikkelig grovbrød og dette rugbrødet skuffet ikke.
Eltefritt rugbrød
Author:
Oppskrift på 1 brød
Ingredients
- 1/2 pk tørrgjær
- 4,5-5 dl vann
- 1,5 ts salt
- 2 ss brunt sukker
- 175 g sammalt rug, fint
- 200 g sammalt rug, grovt
- 100 g hvetemel
- 70 g solsikkekjerner
- 20 g linfrø
Instructions
- Bland sammen vann og gjær i en stor bakebolle, la gjæren svelle noen minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen til alt er godt blandet, deigen skal være litt løs.
- Dekk til bollen med plast og la den heve 8 -12 timer.
- Ha godt med mel på benken og bruk en slikkepott for å få deigen ut av bollen, dryss litt mer mel oppå og form brødet så det passer i en brødform, du trenger ikke kna deigen.
- Når brødet er på plass i brødformen, dekk den til og la den heve 1 time.
- Stek brødet i en forvarmet ovn på 220C grader i 40-50 minutter.
[…] 3.5.3228 Denne silden er perfekt å servere sammen med et godt rugbrød, oppskrift på mitt rugbrød finner du her. […]