Det er så mørkt ute nå, vått og kaldt. Er det noe som gjør meg opplagt og i godt humør så er det å bake og lage mat. Så en morgen i skumringen bakte jeg ut disse eltefrie rundstykkene, deigen satt jeg kvelden før. Det ble en perfekt start på en ellers så grå høstmorgen!
Grove eltefrie rundstykker
2016-11-28 13:22:11
Serves 8
Ingredients
- 4 dl vann
- 1/2 pk tørrgjær
- 350 g hvetemel
- 150 g sammalt hvete, grov
- 1 ts salt
- 25 g solsikkekjerner
- 25 g sesamfrø
- 15 g linfrø
Instructions
- Bland vann og tørrgjær i en stor bolle.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.
- Dekk til bollen og la deigen heve i 10-15 timer.
- Ha godt med mel på benken og ha deigen oppå. Strå litt mel på deigen slik den ikke blir så klissetet, del deigen inn i 8 emner og med litt mel på hendene form de slik de blir runde, legg de på stekbrett dekket med bakepapir.
- Pensle rundstykkene med litt vann og strø over sesamfrø.
- Sett rundstykkene i en kald ovn og skru opp varmen til 210C grader, stek de til de er gyldne ca 35 minutter. Avkjøles på rist.
g o o d m i x . n o https://www.goodmix.no/
Legg inn en kommentar