Havrekjeks

Havrekjeks

Havrekjeks

Dette er min lille nødproviant når jeg småsulten og har lite tid til å lage mat. Jeg spiser de som de er, eller har på litt ost.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Havrekjeks


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: goodmix.no

Ingredients

Scale
  • 300 g havregryn, fin
  • 200 g hvetemel
  • 34 ss sukker
  • 1 ss hornsalt
  • 1/2 ts salt
  • 125 g smør
  • 2,5 dl melk

Instructions

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  2. Smelt smøret. Ha smør og melk sammen med de tørre ingrediensene. Bland godt sammen sammen i en kjøkkenmaskin eller ved bruk av en sleiv. La deigen hvile 30-60minutter. 
  3. Ha godt med mel under og over deigen, kjevl ut til den er 4-5mm tykk. 
  4. Bruk en en rund utstikker eller et glass til å forme runde kjeks. Bland sammen resterende deig, kjevl ut på nytt og stikk ut flere kjeks. Ha på et stekebrett. 
  5. Stek kjeksen i ca. 15 minutter på 200C grader midt i ovnen. La dem avkjøles på en bakerist.

Notes

Hornsalt kan erstattes med 2 ts bakepulver. 

HavrekjeksHavrekjeksHavrekjeks

fortsatt sulten? her er mer...
Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)

Risboller

RisbollerRisboller 

Herlige litt klissete risboller. De kaller disse for barnas favoritt, men de også min desidert favoritt! Med å bytte ut noe av delfiafettet med ekte smør tar du risbollene til nye høyder.  (mer…)