Verdens beste pai!
Pai synest jeg er sånn skikkelig høstmat, pai i alle varianter. Jeg vil dele oppskriften på pecanpai som etter min mening er verdens beste pai. Oppskriften er inspirert av Magnolia Bakery sin Pecan pie.
Oppskrift paibunn:
- 100 g smør
- 1/2 ts salt
- 250 g hvetemel
- 2-3 ss vann
- Del smør i terninger, ha i en foodprosessor sammen med salt og hvetemel, kjør til en smuldret deig.
- Tilsett vann, ha i akkurat nok til at deigen samler seg. Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i 30-60 minutter.
- Strø litt mel på benkeplaten. Kjevl deigen ut til den er cirka 0,5 cm tykk. Løft deigen forsiktig over i en smurt paiform, dytt deigen på plass langs alle sider i formen. Skjær vekk overflødig deig.
Pecanpai fyll:
- 200 g brunt sukker
- 1 dl lønnesirup
- 1 dl sirup
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 75 g smør
- 3 egg
- 100 g pekannøtter, finhakket
- Noen ekstra hele pekannøtter til pynt.
- Ha sukker, lønnesirup, sirup, vaniljesukker, salt og smør i en kjele. Varm opp forsiktig til sukker er smeltet, ta av varmen og la massen avkjøle litt.
- Pisk eggene lett sammen. Hell den avkjølte sirup- og smørblandingen over eggene, pisk godt til en jevn masse.
- Vend nøttene inn i massen, hell over paibunnen. Pynt med noen hele pekannøtter på toppen.
- Stek paien på 170˚C i en forvarmet ovn i 50-60 minutter. Paien er ferdig når den er sprø i kantene og har fått en fin mørk karamellfarge.
Sever paien sammen med vaniljeis eller pisket krem.