Pekanpai

pekanpai pecan paiVerdens beste pai!

Pai synest jeg er sånn skikkelig høstmat, pai i alle varianter. Jeg vil dele oppskriften på pecanpai som etter min mening er verdens beste pai. Oppskriften er inspirert av Magnolia Bakery sin Pecan pie.

pekanpai pecan pai

Oppskrift paibunn:

  • 100 g smør
  • 1/2 ts salt
  • 250 g hvetemel
  • 2-3 ss vann
  1. Del smør i terninger, ha i en foodprosessor sammen med salt og hvetemel, kjør til en smuldret deig.
  2. Tilsett vann, ha i akkurat nok til at deigen samler seg. Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i 30-60 minutter.
  3. Strø litt mel på benkeplaten. Kjevl deigen ut til den er cirka 0,5 cm tykk. Løft deigen forsiktig over i en smurt paiform, dytt deigen på plass langs alle sider i formen. Skjær vekk overflødig deig.

Pecanpai fyll:

  • 200 g brunt sukker
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 dl sirup
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 75 g smør
  • 3 egg
  • 100 g pekannøtter, finhakket
  • Noen ekstra hele pekannøtter til pynt.
  1. Ha sukker, lønnesirup, sirup, vaniljesukker, salt og smør i en kjele. Varm opp forsiktig til sukker er smeltet, ta av varmen og la massen avkjøle litt.
  2. Pisk eggene lett sammen. Hell den avkjølte sirup- og smørblandingen over eggene, pisk godt til en jevn masse.
  3. Vend nøttene inn i massen, hell over paibunnen. Pynt med noen hele pekannøtter på toppen.
  4. Stek paien på 170˚C i en forvarmet ovn i 50-60 minutter. Paien er ferdig når den er sprø i kantene og har fått en fin mørk karamellfarge.

Sever paien sammen med vaniljeis eller pisket krem.

pekanpai pecan paipekanpai pecan pai

pekanpai pecan pai

fortsatt sulten? her er mer...
Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)

Risboller

RisbollerRisboller 

Herlige litt klissete risboller. De kaller disse for barnas favoritt, men de også min desidert favoritt! Med å bytte ut noe av delfiafettet med ekte smør tar du risbollene til nye høyder.  (mer…)

Translate »