Pulled pork
Lag taco med en vri. Pulled pork lages som oftes av svinenakke som langtidsgrilles eller stekes med lav temperatur. Her har jeg brukt en indrefilet av svin, det tar litt kortere tid og kjøttet blir kjempe mørt. Hjemmelaget tacokrydder gir den beste smaken, men ferdigkjøpt funker også fint.
Oppskrift på pulled pork taco
- 1 indrefilet av svin
- 2-3 ss tacokrydder
- 1-2 ss smør eller olivenolje
- 1,5 dl ananas eller eplejuice
- Del indrefileten i to. Gni 2 ss tacokrydder inn i kjøttet, pass på at alle sider er dekket med krydder.
- Brun kjøttet i en panne med litt olivenolje, tilsett juice. Bruk en panne med lokk som tåler å stå i stekeovnen, eller en ildfast form som du dekker med aluminiumsfolie.
- Stek i stekovnen på 110°C i 3-4 timer, kjøttet er ferdig når du lett kan dra det fra hverandre med to gafler.
- Strimle kjøttet, smak til om det trenger mer krydder, tilsett litt av kraften slik du får et saftig kjøtt med masse smak.
Server med det du liker best av grønnsaker og annet tilbehør til tacoen.