Ramsløkpesto

ramsløkpesto

Ramsløk

Ramsløk vokser vilt ute i naturen, jeg er så heldig å ramsløk i hagen her jeg bor. Ramsløk har en mild smak av hvitløk, og kan brukes til mye, her er oppskrift på ramsløkpesto. Pestoen er god å ha til pasta, på pizza eller som smøre på ferskt brød. 

Oppskrift ramsløkpesto

  • 20 store ramsløksblader
  • 50 g pinjekjerner, ristet
  • ca. 1 dl fruktig olivenolje
  • 40 g parmesan,revet 
  • sitronsaft
  • salt og pepper
  1. Skyll ramsløk og la vannet renne av så de er tørr når du bruker de.
  2. Rist pinjekjernene i en tørr panne til de er litt gyldne.
  3. Riv parmesan og skjær ramsløk i grove biter.
  4. Bruk en stavmikser og kjør ramsløk, pinjekjerne, parmesan og olivenolje til en fin masse.
  5. Smak til med sitronsaft, salt og pepper

ramsløkpesto

fortsatt sulten? her er mer...
Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)

Risboller

RisbollerRisboller 

Herlige litt klissete risboller. De kaller disse for barnas favoritt, men de også min desidert favoritt! Med å bytte ut noe av delfiafettet med ekte smør tar du risbollene til nye høyder.  (mer…)

Translate »