Finnbiff er smakfull høstgryte med reinsdyrskav, og med en god skvett rødvin blir denne gryten et festmåltid.
Oppskrift på finnbiff
- 400-500 g reinsdyrskav
- 2 ss smør
- 1/2 gul løk, finhakket
- 150 g aromasopp, skiver
- 1 dl rødvin
- 1 dl vann
- 1 ss kalvefond
- 5 einebær, knuste
- 2 dl creme fraiche
- 25 g brunost (2-3 skiver)
- salt og pepper
- melk
- Stek kjøttet til det begynner å få litt farge. Sett ned varmen litt, tilsett løk og sopp, surr sammen med kjøttet til løken begynner å bli mør.
- Ha i rødvin og vann, kok i 10 minutter.
- Tilsett kalvefond, einebær, creme fraiche og brunost. Rør godt og kok videre i 5 minutter, smak til med salt og pepper.
- Om gryten er litt tykk kan du du tilsette litt melk til ønsket konsistens.
Server med kokte poteter eller potetmos, og grønnsaker som gulrot, brokkoli og rosenkål. Et must til denne retten er rørt tyttebær eller ripsgele.
Legg inn en kommentar