Parmesan gratinert asparges

Parmesan gratinert asparges

Gratinert asparges

Nydelig gratinert asparges som passer som tilbehør til både fisk og kjøtt.

Parmesan gratinert asparges

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Parmesan gratinert asparges

Parmesan gratinert asparges


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: goodmix.no

Ingredients

Scale
  • 2 bunter asparges
  • 1/2 dl panko brødsmuler
  • 1 fedd hvitløk
  • 2025 g revet, parmesan (ca. 45 ss)
  • 1 ss olivenolje
  • sitronsaft
  • En klype flaksalt
  • Chiliflak (kan sløyfes)

Instructions

  1. Brekk av den nederste delen av aspargesen. Legg aspargesen på et bakepapir.
  2. Fordel olivenolje, skvis over litt sitronsaft, avslutt med litt flaksalt.
  3. Finhakk hvitløk, bland sammen med panko smulene.
  4. Strø over parmesan og panko brødsmuler. Strø over litt chiliflak.
  5. Stek på 220 C grader i ca 12-15 minutter til panko og parmesan har fått en gylden farge.

Notes

Panko er tørkede brødsmuler av fint brød.

Topp asparges med litt vellagret balsamicoeddik. 

Server gjerne med noen skiver spekeskinke eller Serranoskinke.

Parmesan gratinert aspargesParmesan gratinert asparges

fortsatt sulten? her er mer...
Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)

Risboller

RisbollerRisboller 

Herlige litt klissete risboller. De kaller disse for barnas favoritt, men de også min desidert favoritt! Med å bytte ut noe av delfiafettet med ekte smør tar du risbollene til nye høyder.  (mer…)