Verdens beste boller!

Verdens beste , hveteboller

Hveteboller 

Bollene fra bakeriet i Lom er de beste jeg noensinne har smakt, hver bolle veier 175 gram, så de er store, myke og bare fantastisk gode. Oliviers & Co Ålesund solgte i mange år brød fra bakeriet i Lom, og det var ekstra stas når bakeriet pakket med litt ekstra boller av forskjellig slag sammen med brødene, da ble det fest på butikken! 

Hvetebollene her er basert på oppskriften til Morten Schakenda, du finner hans oppskrift i boken “Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom”

Verdens beste , hveteboller

 

Ingredienser:

  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk. tørrgjær
  • 200 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 5 dl melk (temperert til 30 grader)
  • 300 g smør, terninger
  • egg til pensling
  1. Bland alle de tørre ingrediensene, tilsett melk og egg, elt i cirka 10 minutter. 
  2. Mens du elter deigen, tilsett litt og litt av terninger av smør.
  3. Elt videre til smøret er godt blandet i deigen, dekk til bollen og hev deigen i cirka en time.
  4. Ha litt mel på benken når du baker ut deigen, del den inn i 12 emner og trill de til boller.
  5. Fordel bollene på to stekebrett, etterhev til de er dobbelt så stor (ca en time).
  6. Pensle hver bolle med sammenpisket egg, stek hvert brett midt i ovnen på 200°C i cirka 15 minutter.

 

Om du vil lage fastelavnsboller, er disse bollene perfekt å bruke. Her har jeg fylt mine med pisket krem som jeg har tilsatt vaniljestang, litt sukker og bringebær. Som pynt har jeg knust noen frysetørket bringebær, og drysset over bollene sammen med litt melis.

Verdens beste , hvetebollerVerdens beste , hveteboller

fortsatt sulten? her er mer...
Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)

Risboller

RisbollerRisboller 

Herlige litt klissete risboller. De kaller disse for barnas favoritt, men de også min desidert favoritt! Med å bytte ut noe av delfiafettet med ekte smør tar du risbollene til nye høyder.  (mer…)

Translate »